(178)

Alla dessa hemligheter

ljudbok och e-bok


Inte en enda tÄr fÀller Louise Sörenstam, född Granström, nÀr hon ser sin makes kista sÀnkas ner i Roslagens karga jord en oktobermorgon. Egentligen var det tulpanlökar hon hade tÀnkt fÄ ner i jorden denna dag, men sÄ blev det nu inte. Livet ville annorlunda.

Trettiofem Ärs Àktenskap Àr till Ànda och Louise vÄgar Àntligen drömma om att börja om pÄ nytt, Äteruppta sina konststudier och skapa sig ett eget liv. Hon har varit en mycket lojal och trogen hustru som levt för sina döttrar och översett med maken Konrads vidlyftiga leverne. Konrad var tyvÀrr en man med mycket rymligt samvete och det dröjer inte lÀnge förrÀn Louise upptÀcker att det enda hon Àrvt efter sin make Àr en hÀrva av skulder och ekonomiska oegentligheter.

NÀr lokal- och kvÀllspressen fÄr nys om Konrads affÀrer blir Louise dess villebrÄd och hon försöker komma undan den oönskade uppmÀrksamheten genom att fly till sin syster Carina i Sydfrankrike. Carina lÀmnade tidigt barndomens Roslagen för en framgÄngsrik modellkarriÀr i Paris och har numera dragit sig tillbaka till i den lilla medelhavsbyn Sainte Marie-sur-Mer. Systrarna Granström har inte hÄllit kontakten med varandra och deras Äterförening blir allt annat Àn hjÀrtlig. Den pÄtvingade samvaron gör att hemligheter, minnen och ouppklarade konflikter kommer upp till ytan.

Vistelsen i Sainte-Marie-sur-Mer ger Louise tid att rannsaka sitt liv med Konrad och sin relation till Carina. Varför har Carina alltid varit sÄ avvisande emot henne och varför satte sig Louise inte in i sin makes affÀrer mer? Louise lÀr ocksÄ kÀnna den svenske frilansjournalisten Boy som ger henne all den uppmÀrksamhet hon lÀngtar efter men aldrig tidigare fÄtt av Konrad. Hon fÄr allt svÄrare att stÄ emot Boys nÀrmanden, men vad vill han henne egentligen?

NÀr allt stÀlls pÄ sin spets för Louise har hon att vÀlja mellan hÀmnd eller förlÄtelse.



4.0

178 recensioner

Marianne

2024-02-29

Del tre. De tvÄ första stÄr under namnet Annika Estassy

Adina

2022-09-22

Älskar upplĂ€saren, hon Ă€r fantastisk.

May

2022-08-11

Trevlig feelgood och bra upplÀsare.