(47)

Akumas barn

ljudbok och e-bok


I alla tider har det funnits brottslingar, och i alla tider har det funnits de som bekÀmpat brottsligheten och stÄtt upp för rÀttvisan. Men aldrig förr har vÀrlden haft ett lika mÀktigt vapen som gÀnget pÄ Avdelning 33 pÄ internationella polisens högkvarter.

TolvÄrige Sam har trÀnats upp till att bli en av vÀrldens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mÀstaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sÀtta kÀppar i hjulet för vÀrldens onda krafter. Och det blir mÄnga kÀppar, för skurkarna finns överallt bland oss.

I den hÀr sjÀtte fristÄende boken om Kung Pow har hundratals elever försvunnit frÄn internatskolor i Tokyo. Ingen vet vart de har tagit vÀgen. Sam och Ju Äker till Japan för att ta reda pÄ det, och inser snart att uppdraget Àr mycket farligare Àn de nÄgonsin trott: MÀstare Ju blir omringad av den japanska maffian, medan Sam blir kidnappad och fastsurrad vid ett bord. NÀr han försöker ta sig loss ser Sam de andra kidnappade barnen som blivit vildsinta och övermÀnskligt starka. Snart hör han steg, och framför honom stÄr

den onda vetenskapsmannen Yamamoto med en spruta i högsta hugg ...

Ola Lindholm och Johan Lindqvist skriver utifrÄn vad de sjÀlva gillade att lÀsa nÀr de vÀxte upp. Böckerna om Kung Pow Àr fyllda av spÀnnande Àventyr, humor och snabb action.

Den hÀr gÄngen har de fÄtt hjÀlp av Julia, Anton, Milton och Joel, Ärskurs 6 pÄ BÀckaskolan i Gnosjö. De korades, i konkurrens med hundratals andra bidrag, som vinnare av Bonnier Carlsens Kung Pow-tÀvling som avgjordes i februari 2021. TÀvlingen gick ut pÄ att hitta pÄ en skurk, och dÀrmed huvudintrigen, till den hÀr Kung Pow-boken.

Lyssna ocksÄ de tidigare fristÄende böckerna om Kung Pow: "Game over", "Dödens dal", "Ett levande vapen", "De fem demonerna" och "Hotet frÄn rymden".



4.7

47 recensioner

Anonym

2024-01-11

Lika bra som alla andra böcker👍

john

2023-08-24

SÄ spÀnnande men lite konstigt för att det var mÄnga stÀllen dÀr det inte var mellanslag

HUGO

2023-01-05

LĂ€s inte! Bara lyssna