(45)

Agnes, Louis, Paris

ljudbok och e-bok


Gripande roman om kÀrlek, resedrömmar och en hemlighet som förÀndrar allt

»Man berörs pÄ djupet av denna vackra berÀttelse.« Betyg: 5 av 5 - RÀmmengÄrden

»Inget öga torrt nÀr bokens sista sida lÀsts.« Betyg: 5 av 5 - Ewas boktips

»Den hÀr Àr sÄ otroligt bra!« Emelies boktips

Ortopeden Agnes Ă€r skicklig pĂ„ att gipsa brutna ben och sy ihop andra mĂ€nniskors sĂ„r, men hennes egna sorger Ă€r inte lika vĂ€l omhĂ€ndertagna. Redan vid första mötet lyckas hon förolĂ€mpa den nyinflyttade lĂ€karen Louis som börjat arbeta pĂ„ Söderberga lasarett. Som tur Ă€r har Louis bestĂ€mt sig för att inte lĂ„ta motgĂ„ngar avskrĂ€cka honom – tvĂ€rtom – och Agnes felsteg leder dĂ€rför till en trĂ€ff dĂ€r hon visar honom runt i staden.

De inser snart att de inte bara delar en kÀrlek till körsbÀrsglass utan ocksÄ till Paris, staden i deras minnen och drömmar. Agnes faller för den livsbejakande, impulsiva Louis. Men Louis har inte berÀttat allt om vad som ligger bakom hans drastiska livsfilosofi, utan visar sig bÀra pÄ en hemlighet som kommer att förÀndra deras liv.

Agnes, Louis, Paris Àr en gripande och hoppfull roman om livsdrömmar och om den avgörande roll vi mÀnniskor har i varandras öden.

JOHANNA RANES [f. 1979] Àr lÀkare och författare. Hon Àr bosatt i Stockholm. Agnes, Louis, Paris Àr hennes första bok pÄ Modernista, en roman för alla som Àlskar bitterljuva historier av Jojo Moyes och det livsbejakande i Emma Hambergs Agneta-serie.



3.6

45 recensioner

Jan-Erik

2023-12-23

Bra bok om livets sÄrbarhet