(0)

Agadir, my love

e-bok


John August Àr en amerikansk konstnÀr i Massachusetts som i slutet av 60-talet lever med svenskan Anita och tillsammans med henne fÄr dottern Eva. Romanen börjar med en skildring av Johns smÀrta och förtvivlan sedan Anita lÀmnat honom och tagit dottern med sig till Sverige. Han inleder ett nytt och komplicerat förhÄllande med den osÀkra Jeanie, som spricker efter nÄgra Är. John ger sig av till Europa, ytterst för att besöka Anita och Eva och med den hopplösa drömmen om att ta med sig dottern tillbaka.

Med hjÀlp av autentiska dagboksanteckningar och fiktivt gestaltade scener följer Pamela Jaskoviak John pÄ hans resa, och gör Äterblickar i hans liv fram till hans sjukdom och död. Parallellt berÀttar hon om dottern Eva som vuxen. Hon har i sin tur lÀmnat sin man och sin lilla dotter och befinner sig pÄ Mallorca i ett kÀnslomÀssigt vakuum, dÀr hon inleder ett förhÄllande med en yngre man. Att hon följt sin far i spÄren visar sig sÄ smÄningom; ocksÄ han bodde en tid i byn Deià dÀr Eva nu sitter och försöker skriva en roman.

Agadir, my love Àr en tÀt berÀttelse som utspelar sig i USA, Europa och Nordafrika under 60-, 70- och 90-talet. MÄnga trÄdar vÀvs samman och motiv Äterkommer och gestaltas pÄ nytt hos de olika personerna: separation och uppbrott, saknad, kÀrlek och död.