(204)

Advokaten

ljudbok och e-bok


Vinnare av The Gold Dagger för bÀsta brittiska deckare 2018.

En gÄng i tiden var Eddie Flynn fifflare. Sedan blev han advokat. Skillnaden visade sig inte vara sÄ stor.

För ett Är sedan svor Eddie pÄ att aldrig mer sÀtta foten i en rÀttssal. Men nu har han inget val. Den ökÀnde ledaren för ryska maffian i New York har spÀnt fast en bomb pÄ hans rygg och kidnappat hans tioÄriga dotter.Eddie har 48 timmar pÄ sig att försvara ryssen i en omöjlig mordrÀttegÄng. Och han mÄste vinna för att rÀdda dottern.

Under hĂ„rd bevakning av medierna och FBI anvĂ€nder Eddie sin snabbtĂ€nkthet och alla fifflarknep han kan för att försvara sin ”klient”. Timern tickar pĂ„ ryggen – Ă€r det möjligt att övertyga juryn om det omöjliga?

Förlorar han det hÀr mÄlet förlorar han allt.

En fÀngslande thriller med mÄnga ovÀntade vÀndningar.

Ian Rankin

Advokaten Àr allt som en bra thriller ska vara, jag kan knappt bÀrga mig tills jag fÄr se mer av Eddie Flynn.

Mark Billingham

[Det] pĂ„minner mycket om ett rĂ€ttegĂ„ngs-drama som Lee Child skulle kunna skriva om Jack Reachers yngre, mer hetlevrade bror 
 Detta Ă€r en thriller i full fart som rivstartar med rykande dĂ€ck och inte tar nĂ„gra fĂ„ngar förrĂ€n den bromsar in och skĂ€lvande stannar efter 400 sidor.

Irish Times

En livad, actionspÀckad och mycket underhÄllande debut, dels ett klassiskt rÀttegÄngsdrama i John Grisham-stil, dels Bruce Willis-liknande hjÀlteaction, som hÀmtad ur Die Hard-filmerna.

Irish Independent

Steve Cavanagh föddes och vĂ€xte upp i Belfast innan han som artonĂ„ring flyttade till Dublin för att lĂ€sa juridik. Han utövar numera advokatyrket med inriktning pĂ„ civilrĂ€tt och har varit involverad i flera uppmĂ€rksammade mĂ„l. Hans debutroman, Advokaten, Ă€r den första i en ny serie juridiska thrillers som utspelas i USA och handlar om Eddie Flynn, en före detta fifflare som har blivit brottmĂ„lsadvokat. Advokaten har nominerats till flera priser, dĂ€ribland Ian Fleming Steel Dagger for Ӂrets deckare” stryk i.


UpplÀsare: Dan Kandell
LĂ€ngd:

3.6

204 recensioner

ahmed

2024-01-18

det var bra

Krzysztof

2022-08-21

Mycket bra och intelligent deckare. Rekommenderar

Per

2022-05-26

Helt okej men lite trÄkigt komplicerad med mÄnga namn och platser. Dessutom var upplÀsaren inte riktigt bra eller föll mig i smaken.