(3)

7

ljudbok


I sin hyllade debut A skrev Martina Moliis-Mellberg om att vara pÄ fel sida av sig sjÀlv och om viljan att hitta rÀtt. I 7 handlar det istÀllet om att fly. Om att försöka komma undan sig sjÀlv och sÀtta sitt hopp till en plats: havet. Till platser i havet. Till undervattensryggar, isolerade öar, Djupet.

GÄr det att börja om? GÄr det att lÀmna sig sjÀlv? Vetenskapsmannen Lomonosov brottas med sin ensamhet. Karnevalkungen Witte brottas med sitt förflutna. NÄgon pÄ en ö brottas med sin galenskap. Andromeda och Aiolos brottas med begÀret och det som finns inom.

7 Ă€r en hyllning till havet i sina olika skepnader: Atlanten, Östersjön, Stilla havet, Adriatiska havet, Norra Ishavet ... För det Ă€r bara havet som Ă€r fritt. Kanske. Jag hade tagit Ishavets största hemlighet och lĂ€mnat den ifrĂ„n mig. Varför hade jag gjort det? Mina handlingar var för mig plötsligt ofattbara. Jag var uppfylld av Ă„nger och saknad. KĂ€nde hur kotorna vred sig dĂ€r nere, utan vare sig kranium eller svans, kĂ€nde det i hela kroppen.