(20)

45 : Morbus Addison

ljudbok och e-bok


”Man Ă€r en relativt ung trebarnsmamma som till sist ber om sitt eget liv inför lĂ€karna och sĂ€ger att det kĂ€nns som om jag hĂ„ller pĂ„ att dö, att jag hĂ„ller pĂ„ att svĂ€lta ihjĂ€l.

VarpÄ ingen hjÀlper en. VarpÄ de alla tror att man bara ljuger. VarpÄ de sÀger att man Àr hundra procent frisk. VarpÄ allt de sÀger att man ska göra Àr sÄdant som skulle döda en snabbare: trÀna och genomgÄ en laxering inför en koloskopi.

Man kan kanske inte begĂ€ra att lĂ€kare ska kĂ€nna till alla sĂ€llsynta diagnoser, men de som obehandlade har oundviklig dödlig utgĂ„ng kanske de borde lĂ€ra sig lite extra om?”

45 – Morbus AddisonĂ€r uppföljaren till hyllade40 – constant reader. Fem Ă„r har gĂ„tt, Linda Skugge lever med en kronisk sjukdom som pĂ„verkar hela hennes tillvaro. Hon skriver Ă€rligt och rakt pĂ„ sak om livet med sjukdomen. Men ocksĂ„ om livet som skrivande person, om att fundera pĂ„ om Kurt Cobain kanske ocksĂ„ var kroniskt sjuk, om hur mordet pĂ„ John F Kennedy kanske egentligen gick till. Om att söka i litteraturen för att hitta mening. Och om att stĂ€ndigt snurra i sjukvĂ„rdens maskineri och försöka fĂ„ hjĂ€lp.


UpplÀsare: Cecilia Nilsson
LĂ€ngd:

3.8

20 recensioner

Olivia

2021-02-10

En ganska sorglig bok om Lindas resa med Addison sjukdomen. Jag kunde mycket vÀl relatera Àven om jag inte lider av samma kroniska sjukdom. Hon skriver bra, hon kÀnns genuin och hon visar mycket vÀl hur det Àr att leva med en sjukdom som inte kÀnner och ingen förstÄr. Tack Linda.

Kristin

2021-02-01

Gillar verkligen Linda Skugges texter. Bra upplÀsare.