(0)

40 minus

e-bok


Pernilla Glasers roman 40 minus Àr ett överlevnadsdrama mitt i den igenkÀnnbara storstadsdjungeln.

Emma Àr en trettio plus-tjej som har nÀstan allt hon kan önska sig: ett jobb som arkitekt, ett förhÄllande med Jimpa som hon Àlskar, en vacker lÀgenhet och gott om vÀnner. Men nÀr vintermörkret sluter sig allt tÀtare runt staden sipprar meningslösheten in i hennes liv som i ett fuktskadat hus och hon kan inte hindra sorgen som brer ut sig inom henne. Allt mer slukas hon av det faktum att det inte, trots flera försök med provrörsbefruktning, tycks bli nÄgra barn, nÄgot som ocksÄ hotar hennes förhÄllande till Jimpa. De fÄr allt svÄrare att kommunicera och nÀr de vÀl gör det slutar det alltid i uppslitande grÀl. Med vÀxande förtvivlan försöker Emma hitta styrseln i den kaotiska tillvaro som blivit hennes.

SÄ en dag möter hon av en hÀndelse Kriss, en kvinna som stÀdar pÄ hennes jobb. Kriss blir Emmas fasta punkt nÀr allt annat verkar glida henne ur hÀnderna. Kriss och Emma har lÄnga nattliga samtal och det Àr som om Kriss öppnar upp en ovÀntad dörr i henne och fÄr henne att lÄngsamt hitta tillbaka till de navigeringspunkter hon sÄ desperat sökt efter.

Men i takt med att Emma börjar hitta en möjlig utvÀg ur det dödlÀge hon och Jimpa befinner sig i tycks Jimpa allt mer upptagen av sina projekt. Hur ska de överhuvudtaget kunna nÀrma sig varandra om hon inte ens förstÄr vad det Àr som ligger emellan dem?