(11)

Vald av Vargar

e-bok


Cirkeln Àr bruten och mÀnniskorna har höjt sin egen ras till den överlÀgsna. Och enda.

NÀr Kajla av trejarfolket Àr barn blir hon tillsammans med hela sin by förvisad till vildmarken. Trollen har för lÀngesedan dragit sig tillbaka in i Berget, sÄ nu Àr mÀnniskorna ensamma kvar att hÀrska ostört.

Trejarfolket lever gott i sin hemliga dal, men Kajla vill ha tillbaka friheten. För vad sÀger att mÀnniskorna inte hittar deras nya hem och fördriver dem igen? Eller Ànnu vÀrre.

Hon ger sig av norrut och finner en gömd och bortglömd gemenskap. DÀr fÄr hon lÀra sig att en gÄng för lÀnge sedan levde alla tvÄbenta raser i Norvala i harmoni med naturen. Det var hÀxorna som upprÀtthöll balansen mellan jord, luft, eld och vatten, mellan tvÄbenta och fyrbenta, mellan marken, skogen, Àlvarna, bergen och himlen. Ingen tog mer Àn de behövde. Hon söker ett sÀtt att avsÀtta de styrande. Men hur ska hon kunna göra det utan att döda eller att starta ett krig?

Vald av Vargar Àr en jordnÀra berÀttelse som utspelas i gröna skogar och grÄ stÀder. En magisk roman som handlar om kÀrlek och hat, hÀmnd och upprÀttelse.

Frida Hallberg Àr fantastikförfattare frÄn HÀlsingland. Vald av Vargar Àr hennes fjÀrde roman och första delen i Norvalaserien.