(7)

Ut ur min kropp

ljudbok och e-bok


”NĂ€r det blir kvĂ€ll, nĂ€stan natt, ordnar jag med balansrĂ€kningen. Vad behövs som minst för att hĂ„lla hjĂ€rnan stilla, slippa falla sĂ„ olustigt ner i blodsockerfall eller sömnparalys under natten? SĂ„ tyst jag kan öppnar jag kylskĂ„pet och tittar pĂ„ allt jag inte kan Ă€ta, det ger en sĂ€rskild frid.”

Sara Meidell skriver en smÀrtsamt uppriktig bok om ett liv med Àtstörningar. Om att ha gÄtt in och ut ur sjukdomen sÄ lÀnge hon kan minnas. Men det Àr ocksÄ en bok om att vara kvinna och kampen för att vara mer Àn en kropp. Att genom att betvinga vÀxandet, uppnÄ den totala kontrollen - och friheten. Endast dÄ ges möjligheten att ocksÄ vara ett huvud, ett rent intellekt.

Samtidigt skildras svÀltens ljuva rus, dÀr klarhet uppnÄs och inget kommer Ät en, inte ens den största smÀrta. Om att vara en mamma som inte Àter lunch. Men ocksÄ om det speciella systerskap som uppstÄr mellan sjÀlvsvÀlterskorna, om kvinnorna som gÄtt före i historien, hur hon fÄr kraft och finner likheter med deras liv.


UpplÀsare: Ellen Jelinek
LĂ€ngd: