(132)

Somliga linor brister

ljudbok och e-bok


En tidig försommarmorgon hittas en ung kvinna död i en fontÀn mitt inne i Stockholm city. Kriminaltekniker Ulf Holtz tror först att det rör sig om en olycka, men snart stÄr det klart att man har med en mÄlmedveten mördare att göra. NÄgra dagar senare hittas en graffitimÄlare mördad hÀngande över en motorvÀgstunnel.

De tvÄ offren verkar inte ha nÄgra kopplingar till varandra men mördarens tillvÀgagÄngssÀtt Àr detsamma. Offren har bÄda skjutits pÄ lÄngt hÄll och trÀffats i huvudet av en enda vÀlriktad kula. Allt tyder pÄ att det pÄgÄr en mÀnniskojakt.

Ulf Holtz och hans kollega Pia Levin börjar det mödosamma arbetet med att fÄ pusselbitarna pÄ plats, men trots den senaste kriminaltekniska kunskapen tar det lÄng tid innan ett mönster kan skönjas. Och medan jakten pÄ mördaren pÄgÄr kÀmpar Holtz med en egen sorg vars ursprung finns lÄngt tillbaka i tiden.

Varg Gyllander Àr författaren som vet hur det fungerar bakom kulisserna efter mÄnga Är hos Polisen. Men han förlorar sig, trots det, aldrig i detaljer och vet att berÀtta en spÀnnande historia. Hans böcker om det kriminaltekniska teamet Àr översatta till flera sprÄk och har mottagits mycket vÀl av lÀsarna.

”En ljudbok som bjöd pĂ„ mycket spĂ€nning och ovĂ€ntade vĂ€ndningar. /
/ Jag tipsar er verkligen om att ta er an denna bok!” – deckartips pĂ„ Instagram


UpplÀsare: Eva Röse
LĂ€ngd:

3.5

132 recensioner

Martina

2024-01-18

sÄdÀr. Ingen höjdare. Ska ge bok 2 i serien en chans ÀndÄ

Karin

2023-12-20

VÀldiga hopp mellan hÀndelserna och personerna vilket gjorde det svÄrt att fÄ ett sammanhang.

Josephine

2023-11-12

TyvÀrr tilltalet mig int förelÀsaren.