(0)

Se inte bort

ljudbok och e-bok


Sonja Ljung och hennes kollega Navid, tillika vÀn, befinner sig pÄ festivalen Sweden Rock en varm sommardag nÀr en ung kvinna nÀrmar sig dem och visar intresse för Navid. Sonja möter hennes blick och tycker sig ana ett rop pÄ hjÀlp. NÀsta dag möts Sonja av en fruktansvÀrd syn. I en livesÀndning pÄ Instagram ser hon den unga kvinnan naken och fastbunden pÄ en stol, med uppskurna handleder. Kvinnan visar sig vara influencern Julia Ekberg, och det blir snabbt tydligt att det rör sig om mord. Bara dagar senare sÀnds Ànnu en livesÀndning av ett mord som sprider skrÀck till och med i den erfarna utredargruppen pÄ grova brott i Karlskrona. Sonja och hennes team inleder jakten pÄ en mördare som inte drar sig för att visa upp sina hÀnsynslösa dÄd för hela vÀrlden att se.

Parallellt fÄr vi följa Denise som flytt till Kabul för att förtrÀnga minnena av det fruktansvÀrda som drabbat hennes familj. Hennes dagar som lÀkare pÄ ett sjukhus prÀglas av död och plÄgsamma pÄminnelser frÄn hennes förflutna.

"Se inte bort" Àr den tredje delen i Sonja Ljung-serien av den mycket aktuella och populÀra spÀnningsförfattaren Emma Olofsson. Med en skarp samhÀllskritisk blick bjuder Olofsson lÀsaren pÄ pulshöjande spÀnning inramad av det pittoreska Karlskrona.

Den stÀndigt aktuella Emma Olofsson Àr född i Malmö, men Àr numera bosatt i författarsÀtet Blekinge, och har en bakgrund som lÀrare. Olofsson debuterade Är 2020, och har pÄ kort tid blivit en mycket populÀr författare bland de svenska deckarlÀsarna.