(0)

Rosor ur ett Ormbo

ljudbok och e-bok


Kan kÀrleken stÄ emot fattigdom, krig och trauma? I centrum för denna fÀngslande och kraftfulla sklidring av mÀnniskoöden och hÀndelser under 1900-talets första hÀlft stÄr författarens mormor Inez och morfar Nocke, som var sjöman, och de barn de fick. BÄda var sprungna ur fattigfolkets skara men formades av sin miljö pÄ helt olika sÀtt.

Vi möter ocksÄ författarens förÀldrar Solveig och John och de dramatiska och unika levnadsomstÀndigheter under uppvÀxten som kom att avgöra deras livsöden och föra dem tillsammans.

Rosor ur ett ormbo Àr en dramatisk historia om fattigdom, kraft, glÀdje och lidande berÀttad ur dessa mÀnniskors perspektiv i en tid som inte Àr sÄ avlÀgsen vÄr, men ÀndÄ sÄ annorlunda.

"En riktig bladvĂ€ndare. Genom ett gestaltande och vackert berĂ€ttarsprĂ„k skildrar författaren en del av sin slĂ€kthistoria mellan Ă„ren 1913 och 1947. BerĂ€ttelserna utspelar sig bland annat i Ångermanland, SkĂ„ne och Danmark. HĂ€r skildras pĂ„ ett lĂ€ttlĂ€st och medryckande sĂ€tt fattigdom och kamp, krig, flykt och motstĂ„nd - men ocksĂ„ kĂ€rlek och solidaritet. Jag skulle nog vilja kalla det arbetarhistoria skildrad ur ett kvinnligt perspektiv. En tanke jag bĂ€r med mig efterĂ„t Ă€r hur viktigt det Ă€r att vi inte glömmer vĂ„r historia och vad som formar oss pĂ„ gott och ont" /Linda Weichselbraun