(10)

Refuserad

ljudbok och e-bok


"Mitt onda samvete fortsÀtter att gnaga, lÄngsamt tuggar det i sig bit för bit av min sjÀl. Jag Àr en fru som sviker och en mamma som inte hinner umgÄs med mina barn sÄ mycket som jag borde. Inte lika mycket som alla de dÀr lyckade Insta-mammorna, de perfekta kvinnorna som bÄde hinner laga nÀringsriktig kost frÄn grunden, spela pedagogiska spel med sina barn, umgÄs med sina vÀninnor, trÀna för triathlon och suga av sin man."

Johanna Àr mitt i livet och borde ha allt man kan önska sig. Hon borde vara nöjd, men det Àr hon inte. Hon kÀnner sig misslyckad - som fru, mamma, psykolog och aspirerande författare - och avundas andra som verkar ha allt, framför allt dem som faktiskt lyckats fÄ sina böcker utgivna. Hon intalar sig att om hon bara fick bli författare, dÄ skulle hon vara lycklig. Och kanske om hon fick byta ut sin man, den lÄnghÄriga hÄrdrockaren med tusen vinyler i hyllan som hon varit tillsammans med sedan tonÄren och nu inte vet om hon Àlskar lÀngre.

NÀr den snygga klienten kliver in pÄ hennes mottagning tar hennes liv en ovÀntad vÀndning. Allt blir dock inte som hon tÀnkt sig och hon tvingas konfrontera konsekvenserna. Kan man gÄ tillbaka? Hennes dagbok blir hennes förtrogna och den som fÄr höra allt det hon inte kan berÀtta för nÄgon annan; om lÀngtan, minnen och förhoppningar, och om hur hon till slut knappt kÀnner igen sig sjÀlv lÀngre.