(1)

Reflektioner mitt i livet

e-bok


Bokens namnlösa antihjÀltinna tar sig an sin medelÄldersnoja rakt upp och ner - genom att dyka rakt ner i den. I de Äterkommande terapisamtalen vandrar tankarna sÄ hon knappt hinner koncentrera sig pÄ terapin. FrÄn klimakteriets fasor till byxors passform och mÀnnen och deras kroppar

Boken handlar om det som fler Àn en medelÄlders kvinna tÀnker pÄ och talar om nÀr livet pockar pÄ sammanrÀkning av det som i verkliga livet har mening.

”Egentligen Ă€r jag en rĂ€tt trĂ„kig mĂ€nniska som jobbar i princip all min vakna tid, men en del av mig Ă„terfinns i berĂ€ttelsens huvudperson - Ă€ven jag Ă€r ensamstĂ„ende och förmodligen pĂ„ vĂ€g att bli en crazy catlady, men har inte riktigt nĂ„tt dit Ă€nnu. Hoppas jag.

Jag pratar mycket med mina vĂ€ninnor om hur det Ă€r att Ă„ldras och om Ă„ldrandets sĂ„ kallade biverkningar. Och de hĂ€r samtalen kan vara rĂ€tt sĂ„ öppenhjĂ€rtiga och inte alltid sĂ„ rumsrena. Samtidigt Ă€r det den typen av samtal som förs mellan mĂ„nga andra medelĂ„lders kvinnor. Är de logiska? Inte ett dugg, men de finns dĂ€r lika vĂ€l.? ?Jag tror att igenkĂ€nningsfaktorn Ă€r hög.”

Mia Landell jobbar sedan mÄnga Är tillbaka som verksamhetschef pÄ en Brottsofferjour. Sedan nÄgra Är tillbaka skriver hon ocksÄ en blogg, Brottsofferbloggen, som tar upp brottsofferrelaterade Àmnen. Den hÀr boken dÀremot Àr nÄgot helt annat.

Hon Àr 53 Är och har en stor familj bestÄende av barn, svÀrsöner och barnbarn. Ett av dem Àr hennes biologiska barn, de andra har en gÄng varit familjehemsplacerade hos henne men kommit att bli hennes döttrar de ocksÄ.