(0)

Pakten

ljudbok och e-bok


En spÀnningsroman om relationer och förhÄllanden som stÀller frÄgan; Hur lÀnge Àr livet vÀrt att leva?

NÀr Gabriella ser sin tidigare starka och levnadsglada mamma sitta i rullstolen pÄ demensboendet med en tom blick, frÄgar hon sig: Hur lÀnge Àr livet vÀrt att leva?

Hon övertalar dÀrför sin make att de ska ingÄ en livsavgörande pakt. En pakt som innebÀr att deras fortsatta liv tillsammans ska vara fullt av möjligheter och förverkliganden av alla drömmar. Men allt detta har ett pris, och nÀr dagen nÀrmar sig tvekar Gabriella. Var det rÀtt att sÀtta en deadline?

I blomsterhandeln finns Flora, som med kransarna hon bundit och buketterna hon format har följt alla i kvarteret i sina stunder av glÀdje och sorg. Gabriella Àr en trogen kund och hennes öde flÀtas samman med Floras nÀr frÄgorna hopas.

Har hon begÄtt ett mord, eller har hon bara tagit kontroll över sitt liv?

Romanen Àr en skarp vink till alla frÄgor kring livet, döden och Äldrandet men ocksÄ kring vÄra rÀdslor, vÄr girighet och den kÀrlek vi hyser till vÄra nÀra och hur lÄngt vi Àr beredda att gÄ för kÀrlekens skull.

Lydia Capolicchio debuterade 2023 med romanen Gift – Löftet till min vĂ€ninna.

Pakten Àr första delen i serien om Flora. Genom hennes ögon fÄr lÀsaren uppleva draman med moraliska variationer och ödesdigra dilemman. Alltid inspirerade ur författarens eget liv.