(108)

Momo eller kampen om tiden

ljudbok


Momo Ă€r en liten flicka som rymt frĂ„n ett barnhem och bor för sig sjĂ€lv. Men ensam Ă€r hon inte – hon kan nĂ€mligen konsten att lyssna. Barn och vuxna flockas omkring henne för att fĂ„ prata, för att fĂ„ anförtro sig. NĂ€r Momo lyssnar pĂ„ vad de har att sĂ€ga, börjar de tĂ€nka sjĂ€lva. De fĂ„r idĂ©er och kommer sjĂ€lva pĂ„ svaren pĂ„ sina frĂ„gor medan de pratar. Men sĂ„ upphör vĂ€nnerna att komma, den ena efter den andra. De har inte tid, fĂ„r Momo höra. Det Ă€r dĂ„ hon upptĂ€cker de farliga tidstjuvarna – de grĂ„ herrarna som stjĂ€l mĂ€nniskornas tid och skapar jĂ€kt och stress och otrevnad.


UpplÀsare: Vanna Rosenberg
LĂ€ngd:

4.3

108 recensioner

Anna-Karin

2022-06-04

En bok för bÄde barn och vuxna. Vad gör vi med vÄr tid och hur vÀrderar vi den egentligen? Vad Àr viktigt i livet? Levande inlÀst av Vanna Rosenberg.

Jen

2022-05-28

Synd pÄ upplÀsaren. För mycket luft i rösten och barnsligt uttryck.

Alice

2021-05-05

Fin berÀttelse innehÄllande mÄnga metaforer för dagens stressiga, konsumtions- och karriÀrsinriktade samhÀlle dÀr vi lÄter sÄ mycket tid med nÀra och kÀra gÄ till spillo. HuvudkaraktÀren Momo, med sin "superkraft" att observera och lyssna, mÄste stoppa detta frÄn att eskalera. Det Àr en smart och fin liknelse till hur barn ofta ÄsidosÀtts av vuxna för att de helt enkelt "inte har tid" och hur barn inte alltid tillÄts vara barn. Kanske lite komplicerad för barn i yngre Äldrar, passar möjligtvis bÀst för Äldrarna 10-13, men tÄls att lÀsa av vuxna i alla Äldrar!