(168)

Marianne

ljudbok och e-bok


Året Ă€r 1954 och tjugoettĂ„riga Marianne arbetar som hembitrĂ€de hos familjen Westerberg. Men hon drömmer om ett mer meningsfullt arbete. Kanske ska hon bli sjuksköterska precis som herr Westerbergs syster?

Wilhelm Westerberg Àr ett av de bortskÀmda barnen som Marianne fÄr stÀda upp efter. De Àr jÀmnÄriga och en dag kokar det över för Marianne. Hon vet att hon gÄr för lÄngt nÀr hon skÀller ut honom och efterÄt ber hon om ursÀkt. En ursÀkt som Wilhelm godtar, men det blir ÀndÄ upptakten till ett utdraget krig dem emellan. Ett krig som för Marianne innebÀr extra sysslor, och för Wilhelm pinsamheter i form av skrynkliga skjortor och brist pÄ underklÀder.

NĂ€r det uppdagas att Ă€ven Wilhelm vill bli sjuksköterska blir Marianne stĂ€lld. Borde hon försöka begrava stridsyxan och rent av ta hjĂ€lp av Wilhelm för att nĂ„ sitt mĂ„l? Är tvĂ„ starkare Ă€n en?


UpplÀsare: Kajsa Linderholm
LĂ€ngd:

3.9

168 recensioner

Jazmin

2024-02-24

Bra upplÀst, bra bok.

Zarah

2024-01-21

Àlskar serien om Westerbergs! bÄde för kÀnslan i böckerna men Àven eftersom de utspelar sig i Ystad sÄ man kan nÀstan följa med i storyn om vilka platser de befinner sig. LÀtta att lyssna pÄ och bra upplÀsare!

Kristin

2024-01-21

Som övriga böcker i serien - rar ⭐