(120)

Livet som blev mitt

ljudbok och e-bok


"Jag kommer inte överleva, hinner jag tĂ€nka innan jag ser att han inte Ă€r fĂ€rdig utan gĂ„r med bestĂ€mda steg mot mig. Hans blick Ă€r svart. Det Ă€r som om han inte ser mig eller vet vad han gör lĂ€ngre. Jag tĂ€nker inte, jag bara reser mig hastigt upp för att komma undan och börjar springa mot toaletten
"

Emelie vÀxer upp i Brandbergen, tillsammans med mamma, pappa och tvillingsystern Rebecka. I en verklighet fylld av alkohol och vÄld försöker Emelie navigera sig genom en tillvaro som Àr skrÀmmande och hotfull och som nÀr som helst kan försÀtta henne i omedelbar livsfara.

En dag tar Emelies liv en fasansfull vÀndning dÀr konsekvenserna av mamma och pappas drickande förÀndrar hela familjens liv för alltid. Helt utan kontroll försöker hon hantera en vÀrld fylld av hot, vÄld och skrÀck.

Livet som blev mitt Àr en roman som bygger pÄ verkliga hÀndelser och som drabbar lÀsaren med kraft. Hur hanterar ett barn en vuxenvÀrld som sviker? Vem kan man lita pÄ och kan man verkligen bryta alla mönster och bygga ett annat liv? Och största frÄgan av de alla, kan man förlÄta?

Petra Olsson Àr 45 Är och jobbar vanligtvis som sjuksköterska. Hon bor i SmÄland tillsammans med sin familj. Detta Àr hennes debutroman.


UpplÀsare: Veronica Kurba
LĂ€ngd:

4.0

120 recensioner

Hanne

2023-12-26

SĂ„ klart. SĂ„ tydligt. SĂ„ genuint empatiskt.

Mia

2023-05-21

Det Àr en bok och ett liv som berör Ànda in i hjÀrteroten

Cecilia

2022-07-21

LÀste ut den fysiska boken pÄ tvÄ dagar, den var otroligt bra. VÀldigt sorglig och hemsk men samtidigt fin pÄ nÄgot sÀtt mitt i allt det mörka som beskrivs. Rekommenderar verkligen