(23)

Lindormars land

ljudbok och e-bok


Sem och hans lillebror Immer Àr fosterpojkar hos tant Tyra som Àr hempolererska Ät nysilververkstaden. Pojkarna tvingas hjÀlpa till med det hÄrda arbetet medan andra barn leker pÄ gÄrden, de saknar sina riktiga förÀldrar. Plötsligt en dag dyker rÄttan SotpÀls upp frÄn ett lÄngvÀga land med ett erbjudande: den som följer med honom och blir drottning Indras barn ska fÄ allt man kan önska i frÄga om leksaker och sidenklÀder.

Barnlösa drottning Indra Àr inte alls som de förvÀntat sig, hon tillhör en av de sista av de urÄldriga och magiska varelser som kallas lindormar men lyx rÄder det ingen brist pÄ i hennes borg. TjÀnarstaben utgörs av en samling djur som hon har förtrollat sÄ att de kan gÄ pÄ tvÄ ben och tala. Sem och Immer trivs till en början och dagarna fylls med lek. Men ganska snart mÀrker Sem att Indra tycker mycket bÀttre om Immer Àn om honom. Dessutom börjar djuren i borgen bete sig mÀrkligt. Och visst Àr det nÄgot mystiskt med Tjodolf, brunbjörnen som Àr drottningens skogvaktare? Varför tittar han pÄ Sem och Immer som om han hatade dem?

Lindormars land Àr en berÀttelse om att lÀngta efter kÀrlek men Àven om svÄrigheten med att göra det rÀtta istÀllet för det lÀtta. Hur, som Sem frÄgar sig, ska man vara för att ocksÄ kunna Àlska sig sjÀlv?

Illustrerad av Alexander Jansson.