(18)

Liam kan visst

ljudbok och e-bok


Liam Àr en bestÀmd liten pojke som tar varje möjligt tillfÀlle att busa med sin mamma. Solen lyser och fÄglarna kvittrar under deras promenad till lekparkens höjdpunkt, kompisgungan. Men just idag Àr det nÄgot som hÀnder. NÄgot dÀr Liam bevisar för andra att det visst gÄr!

Boken, Liam kan visst Àr en berÀttelse för de yngre barnen och dÀr sidorna Àr fyllda med Ida Tjernells finstÀmda bilder.

Madeleine Qvarfoth Àr född 1983 och uppvuxen utanför Stockholm. Hon Àr utbildad undersköterska och ekonomiassistent, men har arbetat mestadels inom vÄrden.

Intresset för att skriva kom tidigt för Madeleine. Under uppvÀxten brukade hon göra egna böcker och skriva mÀngder av brev och texter dÀr hon samlade sina tankar. Som vuxen blir det inte lika mÄnga brev, men skrivintresset har inte bleknat.

Liam kan visst, Àr hennes debut. Den Àr baserad pÄ livet tillsammans med hennes son som föddes med en ovanlig funktionsnedsÀttning. I takt med att hans sjukdom framskred fick hon ett vÀxande intresse för kropp och sjÀl, vilket gjort avtryck i hennes liv och författarskap.

Med debuten hoppas Madeleine kunna öka förstÄelsen och belysa att alla kan, vare sig man har en funktionsnedsÀttning eller inte, ibland mÄste det bara ske pÄ ett annat sÀtt.

Mikael Hammarlund Àr född 1989 i Landsbro utanför Vetlanda, men bor sedan 16 Ärs Älder i VÀxjö. Det som lockade honom dit var en gymnasieutbildning med film och tv-inriktning. PÄ utbildningen upptÀckte han snabbt att han lockades minst lika mycket av att arbeta med ljud som bild. Intresset för ljud har sedan bara vÀxt sig större med Ären.

Mikael Àr en kreativ och pÄhittig person. NÄgot som kommer vÀl till anvÀndning i rollen som ljudboksinlÀsare dÀr handling, karaktÀrer och illustrationer ska framföras i ljud istÀllet för text. Han har lÀst in ett flertal barnboksproduktioner för Funkibator förlag. I det arbetet visualiserar han ofta en barnskara framför sig under inspelningen, för att fÄ rÀtta kÀnslan och tilltalet.

Även pĂ„ fritiden frodas det stora ljudintresset och Mikael arbetar pĂ„ egna omfattande ljudboksprojekt.