(1)

Kalla kriget

ljudbok och e-bok


I 46 Är pÄgick det kalla kriget mellan supermakterna USA och Sovjet. Under denna tid fanns ett stÀndigt hot om kÀrnvapenkrig och det var nÀra att ett tredje vÀrldskrig bröt ut. I den hÀr boken fÄr du veta bland annat veta mer om hur kalla kriget började, om Europa som delades upp i det diktatoriska öst och det demokratiska vÀst och om hur kalla kriget pÄverkade andra lÀnder i vÀrlden.

I dag finns nya supermakter, som Ryssland och Kina. Och trots FN:s arbete för att förbjuda och minska antalet kÀrnvapen i vÀrlden finns det i dag flera lÀnder som har skaffat kÀrnvapen. Efter att Ryssland invaderade Ukraina 2022, har hoten om kÀrnvapen och ett tredje vÀrldskrig blivit aktuella igen.

I faktaserien Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika omrÄden pÄ ett lÀttlÀst och lÀttbegripligt sÀtt, samtidigt som man fÄr med mÄnga olika aspekter av de olika Àmnena.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.