(67)

Jag och min skugga

ljudbok


”Jag lĂ€mnar dig och barnen”, skrek han. ”Barnen ville jag aldrig ens ha”.

Och med det lÀmnar Ingmar Bergman sin hustru Ellen och deras barn. Anna Bergman hamnar under en tid pÄ ett barnhem tills hon rÀddas av mormor Inger.

Anna Bergmans uppvÀxt kantas av dramatiska upplevelser och hon beskriver sin lÀngtan bort frÄn hemmet som var fyllt av hemligheter och ilska. NÀr hon fÄr chansen att Äka pÄ en sprÄkresa till England blir det startskottet pÄ nÄgot nytt. Hon förÀlskar sig i landet som sÄ smÄningom blir hennes nya hemland.

HĂ€r tar en osannolik karriĂ€r sin början. Anna har ”the look” och begĂ„vning. Modelljobb leder in i filmbranschen och Bergmans dotter syns nu flitigt pĂ„ filmduken.

I sin sjĂ€lvbiografi skildrar Anna sitt brokiga liv med humor och vĂ€rme som fĂ„. Naket och öppet berĂ€ttar hon om sin relation till pappa Ingmar – som till en början var mycket anstrĂ€ngd. Mot slutet av hans liv nĂ„r de Ă€ndĂ„ en slags försoning. Och de fĂ„r ett fint samarbete under inspelningen av Fanny & Alexander.

Som lĂ€sare slĂ„s man av Annas obĂ€ndiga livsvilja och humor – svĂ„righeter, chockartade hĂ€ndelser och sorger till trots. Med en stark gudstro och ett jĂ€vlar anamma har hon gĂ„tt genom livet med högburet huvud och gjort allt – och lite till.



3.3

67 recensioner

Marita

2022-10-08

LÀtt att lyssna pÄ o vÀldigt bra upplÀsare, varje ord uppfattades.

Anna-Kristina

2022-07-28

VĂ€lskriven