(513)

Ideologen

ljudbok och e-bok


Vad har en brand pĂ„ en minkfarm i Blekinge att göra med ett sprĂ€ngdĂ„d mot Polishuset i Uppsala? NĂ€r Hannah Kaufman Ă„tervĂ€nder till polisen, efter en kort sejour hos SÄPO och en tids mammaledighet, dröjer det inte lĂ€nge förrĂ€n hon Ă„terigen befinner sig i hetluften. Enligt en sĂ€ker kĂ€lla kommer ett attentat att genomföras inom en vecka. Men var nĂ„gonstans det kommer intrĂ€ffa Ă€r det ingen som vet. Det visar sig dock snart att Abu Q, terroristen som Hannah sjĂ€lv satt bakom lĂ„s och bom, har kopplingar till en grupp lokala extremister. VĂ„ldsbejakande anarkister, som nu tagit sin agenda ett steg lĂ€ngre.

Samtidigt som Hannah och hennes kollegor kĂ€mpar mot klockan har hon sjĂ€lv flera kĂ€nsliga problem att ta itu med. Att balansera familjelivet med karriĂ€ren har blivit svĂ„rare Ă€n hon trott och Emil verkar allt annat Ă€n nöjd. Som om det inte vore nog utreds Hannah internt efter att hennes förra chef pĂ„ SÄPO blivit mördad. Kommer hon lyckas sĂ€tta allt Ă„t sidan, och stoppa extremisternas planer, innan det Ă€r för sent?

"Ideologen" Àr den fjÀrde delen i Karl Eidem och Jale Poljarevius serie om polisen Hannah Kaufman.

Karl Eidem Àr finansiell analytiker och författare, med flera boksuccéer i bagaget. Jale Poljarevius Àr polismÀstare och sakkunig pÄ organiserad brottslighet. Han Àr Àven kÀnd för sin medverkan i TV-programmet "Efterlyst".


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

3.7

513 recensioner

Hobbe

2024-04-27

Jag tappade fokus ofta, saknar Stefan Sauk. Inget illa mot denna upplÀsare men Stefan Àr sÄ mycket bÀttre, man blir helt fast!

Anonym

2024-04-03

Vill ha tillbaka Stefan Sauk som upplÀsare.

Lena

2024-03-26

bra bok men upplĂ€saren drar ner betyget. Ökade farten pĂ„ upplĂ€sningen och det blev dĂ„ ganska ok