(13)

Hur man botar en fanatiker : och om att skriva

e-bok


"Amos Oz Àr förnuftets röst i det kaos av lögner och hysterisk retorik som prÀglar den globala debatten om pÄgÄende konflikter", skriver den sydafrikanska Nobelpristagaren Nadine Gordimer i förordet till Hur man botar en fanatiker.I denna högaktuella lilla bok berÀttar den israeliske författaren Amos Oz med humor, insikt och klokhet om hur han ser pÄ konflikten mellan israeler och palestinier och hur den kan lösas. HÀr har bÀgge parter rÀtten pÄ sin sida och det gÄr inte att göra en enkel indelning i "onda" och "goda". Det enda tÀnkbara, enligt Oz, Àr en framförhandlad tvÄstatslösning inriktad pÄ att uppnÄ varaktig fred. En mycket smÀrtsam kompromiss dÀr delningen av landet nÀstan blir som en amputering för bÄda sidor.

Amos Oz tar ocksÄ upp den tilltagande fanatismen runtom i vÀrlden, analyserar dess karaktÀr och ger recept pÄ hur man bÀst bemöter den.



3.9

13 recensioner

Siv

2021-05-21

En djupt engagerad författares försök att beskriva den lÄnga baggrinden till den eviga konflikten mellan Israel och Palestina och som en liten extra gÄva talar om hur det kom sig att han tidigt kom att trÀna för att kunna skriva. TvÄ presenter till lÀsare i en lite bok.