(5)

Hummus

e-bok


"Mer hummusinspiration gÄr knappast att fÄ!"

BTJ

Varför Àr det sÄ gott med hummus? Hur kommer det sig att denna till utseendet sÄ ansprÄkslösa rÀtt Àr sÄ otroligt god och nÀringsrik?

Hummus Àr sÄ mycket mer Àn bara dipp till grönsaker. Hummus Àr en fantastisk bas, ett utmÀrkt tillbehör och funkar till bÄde kött och vegetariska mÄltider. Boken innehÄller ett 50-tal recept, inklusive 18 rÀtter med hummus som huvudrÀtt, och steg för steg-instruktioner för allt frÄn att koka kikÀrter till grundrecept pÄ hummus, falafel, pitabröd och baklava.

VĂ„r resa och kĂ€rlek till hummus började i Israel, dĂ€r vi blev bortskĂ€mda med att alltid ha denna lena guldgruva tillgĂ€nglig vid alla mĂ„ltider – frĂ„n pĂ„lĂ€gg pĂ„ smörgĂ„s till del i festmĂ„ltid. VĂ€l bosatta i Stockholm blev saknaden efter hummusrestauranger för stor, och vi öppnade dĂ„ vĂ„r egen – en plats för mĂ€nniskor att mötas pĂ„ lika villkor och med ett gemensamt intresse för hummus och matkultur.

Eftersom hummus har sÄ fÄ ingredienser och Àr sÄ enkel att tillaga Àr det de smÄ nyanserna som gör enorm skillnad. HÀr vill vi dela med oss av vÄra tankar och tips bakom nÄgra av vÄra favoriter, klassiker och tillbehör.



4.0

5 recensioner

Bluebay

2024-03-28

Fantastiskt tydliga recept. Fina bilder och lÀttlÀst. Har letat efter en bok med recept pÄ hoummus sÄ som det Àts i Mellanöstern och specifikt Tel Aviv. Nu finns det en pÄ svenska.