(10)

Grisjakten

ljudbok och e-bok


PĂ„ Södersjukhusets akutmottagning avled en man efter en misshandel. Niklas Öhrn visste att det var hans fel. Det var han som hade utdelat det hĂ„rda slaget, rakt över kĂ€ften, pĂ„driven av testosteron, kokain och alkohol. Han hade ingen Ă„ngest, det hade varit han eller jag. Det var huliganismens oskrivna regel.

Sabina Lagerwall slog sig ner bakom skrivbordet pÄ advokatbyrÄn Bonde&Son. Dagarna spenderades allt som oftast med att hjÀlpa uppenbart skyldiga att undkomma lagen, och till det var hon kluven. Det var dÀrför hon ibland hjÀlpte rÀttvisan pÄ traven, pÄ sitt eget speciella sÀtt ...

Bakom de neddragna persiennerna pÄ Bergsundsgatan i Stockholm lÄg Greta Bergendahl som vanligt och kollade dokusÄpor. Favoriterna var förstÄs Ex on the Beach, Bachelor och Paradise Hotel, och det var i den senare som hennes stora kÀrlek Kristian medverkat. PH-Kristian. De hade nÀstan aldrig trÀffats pÄ riktigt men Greta visste att han var den rÀtta. Hon lajkade alla hans inlÀgg pÄ Instagram och en gÄng hade han pratat med henne. Det var dÄ hon visste. Det skulle bli de tvÄ för alltid, det skulle hon se till.

Grisjakten Àr historien om tre livsöden som vÀvs samman under nÄgra intensiva dygn i Stockholms innerstad. Illusioner av en verklighet som inte alla alltid delar, med hemligheter som sakta men sÀkert kryper fram. En katt- och rÄtta-lek som fÄr ett brutalt slut. FrÄgan Àr vilken sida av rÀttvisan - och kÀrleken - som kommer att segra?

Mikael Lejonryde Àr född 1979 och uppvuxen i Upplands-Bro kommun, fyra mil utanför Stockholm. Han har varit verksam inom mediebranschen under hela sitt liv och jobbat med allt frÄn utveckling till produktion, inom bÄde radio och tv.

Genom sitt yrke har han sett mÄnga sidor av den inte alltid sÄ hÀrliga medieindustrin och under #metoo blev det uppenbart att alla de historier han hade hört varit mer Àn bara tomma rykten. Maktmissbruk, sexuella övertrÀdelser och knark var mer regel Àn undantag. Sakta men sÀkert började olika karaktÀrer ta sin form. InnehÄllet i Grisjakten Àr fiktivt men grundar sig i verkliga personer och hÀndelser.


UpplÀsare: Helena Edlund
LĂ€ngd:

2.7

10 recensioner

Jonas

2024-05-16

Bra och spÀnnande med kul stockholmsskildring.