(16)

Garnethill

ljudbok och e-bok


Första boken i Garnethill-trilogin

»En unikt begÄvad och realistisk deckare.« Lotta Olsson, DN

»En omskakande kriminaldebut, omöjlig att lÀgga ifrÄn sig.« New York Times

Maureen O’Donnell har haft ett problemfyllt liv: sexuella övergrepp, inlagd pĂ„ mentalsjukhus, ett jobb som Ă€r rena Ă„tervĂ€ndsgrĂ€nden, och ett trassligt förhĂ„llande med den gifte terapeuten Douglas som hon precis Ă€r pĂ„ vĂ€g att avsluta.

Men nÄgon hinner före. En morgon nÀr Maureen vaknar upp bakfull och vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin Àlskare fastbunden i en stol och med halsen avskuren. Glasgowpolisen betraktar henne som misstÀnkt, och till och med hennes egen familj verkar tro att hon Àr inblandad.

I panik börjar Maureen tvivla pÄ sin egen version av hÀndelseförloppet. Hon kartlÀgger Douglas sista dagar i livet och konfronteras med en fasansfull hÀrva av lögner, vÄldtÀkter och en mörklagd skandal vid den psykiatriska klinik dÀr hon sjÀlv varit inlagd.

Patienterna pĂ„ kliniken sĂ€ger ingenting, och de hon pratar med i personalen Ă€r rĂ€dda. NĂ€r Ă€nnu ett lemlĂ€stat lik Ă„terfinns inser Maureen att hon mĂ„ste hitta mördaren om hon inte sjĂ€lv ska bli nĂ€sta offer


I översÀttning av Boel Unnerstad.

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] Àr en skotsk kriminalförfattare. Hennes debut Garnethill belönades med The John Creasy Dagger och hon har etablerat sig som ett av de största namnen inom den moderna kriminallitteraturen.