(29)

Frukost hela dagen

e-bok


Maten i Frukost hela dagen Àr god och hÀlsosam utan att vara dietmat, och vegetarisk utan att vara bara för vegetarianer. MÄnga av bokens 70-tal recept Àr, eller kan enkelt bli, laktos- och glutenfria. Det viktigaste Àr att det Àr enkel och rolig mat gjord pÄ riktig bra rÄvaror, dÄ blir Àven en bananmacka med hemgjord nutella hÀlsosam(ish).

Bowls – dĂ€r en bas bestĂ„ende av yoghurt, chia, gröt eller acai toppas med bĂ€r, rostade nötter, lönnsirap och olika sorters granola – blandas med recept pĂ„ avokado och Ă€gg-mackor och toasts med scrambled eggs och picklad chili. Boken innehĂ„ller Ă€ven söta bröd som madeleinekaka med lemoncurd och rostad brioche med nötsmör, ricotta och sylt. Och banana bread! Och till detta kalla kaffedrinkar, tesoda, lassi pĂ„ kefir, milkshakes och matcha.

Det Àr gott, snyggt och hela den moderna kostcirkeln i en munsbit.

Anna och Rasmus Axelsson fick idén till Pom & Flora Café i Stockholm nÀr de var förÀldralediga. I deras omrÄde fanns det mÄnga hÀrliga krogar, men inga kaféer med lÀttare luncher och framför allt inget som serverade riktig frukost.