(7)

Friheten är mitt paradis - en sann berättelse om Jehovas vittnen, våld, sexuella övergrepp och att läkas från PTSD

ljudbok


Jag heter Sabina Lundahl. I min självbiografi berättar jag om hur jag lyckades överleva en barndom fylld med sexuella övergrepp. Född in i det kristna patriarkaliska samfundet Jehovas vittnen som fjärde generationen - avskärmad från omvärlden - blev jag ett lätt byte för pedofilen. Läsaren får sedan följa med mig under min läkningsprocess.

Jag berättar också om vilka mekanismer jag använde mig av för att överleva sadismen - den spirituella, psykiska, känslomässiga, fysiska och sexuella misshandeln. Det tog mig 15 år att bli av med hjärntvätten efter att jag hade lyckats ta mig ut ur samfundet. Mina personliga upplevelser varvas med utdrag ur Jehovas vittnens egna litteratur, såsom tidningarna "Vakna" och "Vakttornet" samt deras hemsida JW.org - vilka bekräftar min berättelse.


Uppläsare: Åsa Persson
Längd:

3.4

7 recensioner

Marie

2024-05-24

Tack för en mycket bra bok som tar upp om hur vidrigt hennes liv var med övergrepp i barndomen och sekten Jehovas vittnen. Som en faktabok som både politiker, myndigheter m.m borde läsa för detta är tyvärr sant. Önskar författaren all fortsatt lycka till i livet och att hon vågade berätta ❤️

Ida

2024-05-22

En mycket bra bok som vittnar om hur både fysiska och psykiska övergrepp som barn kan påverkar hela livet. Hur sekten Jehovas vittnen översätter sig de lagar och regler som finns för att skydda det viktigaste vi har, våra barn. Hur hon trotts allt tar sig igenom och bearbetar sig mörka historia med hjälp av kärleken från sin styvmorfar och finner tröst och stöd i musik och de kära hon har runt sig. Jag är så imponerad över henne, som trotts allt hon genomlider tar sig upp ur mörkret och når sitt mål ❤️. Nu är boken här, LÄS DEN!