(0)

Fest i barrikaderna

e-bok


Lasse Steen Ă€r en ung och vĂ€nsterradikal journaliststudent i 70-talets Finland. Han Ă€r övertygad om att vara en kraft för förĂ€ndring. En dag fĂ„r han ett meddelande som lyder: ’’Den kommunistiska rörelsen bestĂ€mmer var den behöver dig bĂ€st. Och nu har vi bestĂ€mt att du ska söka jobb pĂ„ Hufvudstadsbladet. Radio och TV behĂ€rskar vi. Nu ska tidningspressen infiltreras’’.

Men Lasse vÀgrar offra sin journalistiska heder. NÀr han istÀllet söker sig till Radion möts han av stenhÄrd kontroll, minsta invÀndning tystas och kritik av president Urho Kekkonen Àr förbjuden. Lasse tvingas bryta med sitt umgÀnge och sin kamp, och söker sig till Sverige dÀr han fÄr anstÀllning pÄ en lokaltidning. I sin exil konfronteras han av sina ideal, sin lÀngtan till sitt hemland och kÀrleken.

Staffan Bruun, född 1955 i Helsingfors, Àr en finlandssvensk författare och Journalist. Han har tidigare varit korrespondent för bÄde Aftonbladet och Expressen och har mottagit Snöspaden och Topeliuspriset, bÄde för sitt journalistiska arbete. Som skönlitterÀr författare har han bland annat skrivit en rad populÀra deckarromaner om Journalisten Burt Kobbat. Fest I Barrikaderna Àr hans sjunde roman och hans första med Lasse Steen i huvudrollen.