(40)

Etrusken

ljudbok


Den svenskitalienske före detta polisen Enrico Centamori lever ett tillbakadraget liv pÄ landet utanför Perugia. Han livnÀr sig som tryffeljÀgare, men rÀkningarna Àr större Àn inkomsterna.

NÀr den svenska studenten Fanny Karlsson mördas kallas Enrico in för att bistÄ utredningen. HÀndelsen vÀcker minnet om Amanda Knox-fallet till liv igen dÄ en ung amerikanska fÀlldes för ett liknande mord efter en riggad och smutsig rÀttegÄng som uppmÀrksammades stort över hela vÀrlden och fick politiska konsekvenser.

Men mordet pÄ Fanny Karlsson visar sig ha trÄdar lÀngre bakÄt i tiden, bÄde i den svenska och italienska historien. Ett etruskiskt ord som klottrats vid mordplatsen leder honom bÄde till gÀngskjutningarnas Stockholm och den urÄldriga massonerians vÀrld, det hemliga maffialiknande sÀllskap av mÀktiga mÀn, som fortfarande idag styr stora delar av Italien och vars rötter gÄr tillbaka Ànda till etruskerna, det folk som bebodde Toscana, Latium och Umbrien före romarna.

”TryffeljĂ€garna” Ă€r en serie spĂ€nnande, rappt berĂ€ttade och tĂ€tt packade kriminalromaner som utspelar sig i Umbriens vackra, vĂ„ldsamma landskap, dĂ€r historien och kulturen spelar en viktig roll för handlingen.

Tomas Bacoccoli (f. 1970), författare och lantbrukare som sedan 2014 bor med sin hustru Elin och deras tre barn i Corciano, Umbrien dĂ€r de driver en oliv- och hĂ€stgĂ„rd. Tidigare var han verksam som sĂ€lj- och marknadschef inom koncernen MTG. Han debuterade 2021 med den hyllade “En bastu i Umbrien”.


UpplÀsare: Thomas Hanzon
LĂ€ngd:

3.7

40 recensioner

Anonym

2024-03-16

Bella Umbria❀