(2924)

En våldsam kärlek : vägen till ett värdigt liv

ljudbok och e-bok


Jessica MacDowalls självbiografiska ”En våldsam kärlek” är ett starkt vittnesmål om män som slår och kvinnor som inte vågar gå.

När Jessica möter Sebastian på sin bästa väns bröllop blir hon omedelbart förälskad. Han är snygg, smart och framgångsrik. Han får henne att skratta, hon känner sig åtrådd. Snart blir de sambor, gifter sig och får barn, samtidigt som Jessicas karriär som tv-producent tar fart. Det går fort – kanske alltför fort. De är det perfekta paret, men bakom den tjusiga fasaden går livet överstyr.

MacDowall blottar en spiral av våld, medberoende, skam och skuld, och berättar hudlöst om kampen för att finna en väg ut, inte minst för barnens skull. Allt i ett samhälle där bevisbördan ligger på offret och inte på förövaren.


Uppläsare: Siham Shurafa
Längd:

4.6

2924 recensioner

Danijela

2024-05-12

Väldigt bra bok men många upprepningar blir lite tröttsamt.

Therese

2024-05-12

Välskriven och spännande/underhållande på ett mycket berörande vis! Man får förståelse för vad som kan vara förklaringen till att en kvinna väljer att stanna i ett förhållande där hon blir misshandlad. Det är en hemsk berättelse och det värsta är att höra vad barnen bevittnat, men också hur det kan gå fullständigt snett i kontakten med Socialtjänsten och andra myndigheter.

Maria

2024-05-11

En helt fantastik bok. Otroligt likt allt som jag själv har upplevt. Tack Jessica, tårarna rinner inombords och rysningarna sitter kvar över hela kroppen. Rekommenderar verkligen att läsa denna bok!