(20)

Emmanuel Macron

ljudbok och e-bok


I den första biografin pÄ svenska tecknar journalisten Anne Fulda ett fascinerande portrÀtt av Frankrikes nya president.

Emmanuel Macron, som vĂ€xte upp i en lĂ€karfamilj, var en brĂ„dmogen pojke som vĂ€ckte omgivningens uppmĂ€rksamhet med sin intelligens och sociala förmĂ„ga. VĂ€gen till presidentposten gick via elitskolor, investmentbanker och rollen som ekonomiminister. År 2016 bröt han sig loss frĂ„n socialistpartiet för att inleda sin egen kampanj och bygga upp sin politiska rörelse.

Blott 16 Är gammal inledde Emmanuel Macron en relation med sin 24 Är Àldre dramalÀrare i Amiens. Relationen avslöjades tvÄ Är senare och vÀckte stor uppmÀrksamhet pÄ den lilla orten, och den har allt sedan dess vÄllat mÄnga rubriker. I dag Àr Brigitte Macron Frankrikes första dam.

Anne Fulda följde presidentkampanjen pÄ nÀra hÄll samtidigt som hon skrev sin biografi. Resultatet har blivit en inkÀnnande skildring av en dynamisk ledargestalt, som snabbt gÄr frÄn ord till handling. I ett specialskrivet kapitel för den svenska utgÄvan analyserar hon Àven Macrons första tid vid makten.


UpplÀsare: Johan Holmberg
LĂ€ngd:

3.3

20 recensioner

Mathias

2022-10-09

Intressant historia!

Elisabeth

2021-05-16

Boken kunde heta Emmanuel och Brigitte Macron och listan med kÀnda franska namn