(100)

Draksådd

ljudbok och e-bok


Draksådd handlar om svenska sätta-kommunen-på-kartanhaverier. Dessa är tillräckligt många för att utgöra en epidemi, en sjuka. Christian Daun besöker några av de mest omtalade: det kinesiska hotellkomplexet Dragon Gate, återstoden av hundramiljonersfloppen Medeltidens värld men också den borttynande bruksorten Lesjöfors, som håller på att förlora sin plats på kartan.

Boken heter Draksådd av en anledning. Många svenska kommuner gör samma misstag, gång på gång. Men varför? Vad är det som tvingar kommunerna till dessa desperata initiativ?

Draksådd är en både rolig och ilsken reportagebok om vårt nya Sverige, om vad som händer i ett land när marknadskrafterna är de enda krafterna som samhället litar på.



3.9

100 recensioner

AnnaMa

2023-07-21

Underbart och sorgligt. Underhållande och bildande. Dessutom sticker författaren hål på myter om kommuner på vischan (=utanför 08-området) som parasiterande idioter styrda av pampar utan ger en mer nyanserad bild av hur det funkar i vårt kära fosterland numera. Borde läsas av alla sanna sverigevänner.

M

2023-05-19

Mycket bra. Klankar inte bara ner på kommuner, utan försöker förstå bakomliggande orsaker. Underhållande.

Bluebay

2022-10-31

Boken har ändå ett djup ibland, inte bara dråpliga historier. Och en intressant insyn i hur svenska kommuner har gått från att värna om sina innevånare till att bara se till vinst. Hur det gick till.