(44)

Din Margot

ljudbok och e-bok


NĂ€r Viljas far dör 2011 hittar hon en hög med brev frĂ„n nĂ„gon som heter Margot. Under tiden hennes familj levde i Östberlin pĂ„ 1980-talet hade fadern en hemlig passionerad relation med denna okĂ€nda kvinna. Vem Ă€r hon? Och var hon anledningen till att förĂ€ldrarna skilde sig?

Vilja bestÀmmer sig för att leta upp Margot och ÄtervÀnder till Berlin. Den förvandlade staden vÀcker liv i en del minnen, men de viktigaste verkar undfly henne. Sökandet efter Margot trasar sönder allt hon trodde sig veta om sina förÀldrar och sin barndom.

Det hÀr Àr en fascinerande debutroman om minnets skörhet och tystnadens makt. Din Margot Àr lika spÀnnande som en thriller, men framför allt Àr det en roman om en ideologis död och kÀrlekens kraft.


UpplÀsare: Hanna Fred Ekman
LĂ€ngd:

3.9

44 recensioner

Pia

2024-04-02

Vi fĂ„r följa en finlĂ€ndsk utrikeskorrespondent och dennes familj dĂ„ de flyttar till öst-Berlin pĂ„ 1980-talet. Mannen förĂ€lskar sig i en tysk kvinna men lever kvar med familjen. Vi fĂ„r följa bĂ„de Östtyskland och familjen under en tid av stark förĂ€ndring och sönderfall. Efter faderns död hittar dottern en brevvĂ€xling mellan fadern och kvinnan. Dottern börjar sitt sökande efter kvinnan och - efter sin egen barndom. Mycket vĂ€lskriven

Hannes

2024-02-23

Fin skildring av DDR men personportrÀtten trÀnger aldrig igenom. Lite tradig men lÀsvÀrd.

Anonym

2023-10-18

trÄkig