(0)

Det går ett tåg mot dödens land

ljudbok och e-bok


Djupt in i skogen, strax väster om Arvidsträsk, dundrar tågen fram på förbindelselänken mellan landets norra och sydligare delar. När en person hittas död vid rälsen går kommissarie Rolf Ströms tankar tillbaka till ett annat dödsfall, en gång för länge sedan. Men är det verkligen möjligt att det finns ett samband, trots att platsen och tillvägagångssättet är desamma?

Det är inte bara Rolf som minns sådant som en gång varit. Den numera 107-åriga Knut Hedman får anledning att blicka bakåt mot händelser i släkten som inträffat till och med innan han föddes. Då när dinosaurierna och vikingarna levde och det inte fanns mobiler (enligt Eira Wall, 6 år). Den gången när det stora arbetslaget med rallare tågade in i Älvsbyn med påkar och tillhyggen och ställde till det största och längsta slagsmålet i rikets historia.

Då när något skedde som skulle ge ekon i Arvidsträsk med omnejd långt över hundra år senare.

"Det går ett tåg mot dödens land" är en pusseldeckare som blandar spänning med hjärta och värme. Det är den femte delen i den omtyckta Arvidsträskserien. Sofia har också författat de humorfyllda deckarserierna ”Katarinas eminenta detektivbyrå” och "Morden runt med Herkules Persson", och har även påbörjat den nya serien ”Morden i Glasviken”.


Uppläsare: Fredde Granberg
Längd: