(2)

De kom efter stormen

e-bok


PÄ vÀgarna utanför Oskarshamn kör tvÄ bilar genom stormen, trots myndigheternas uppmaning att stanna inomhus. Den ena föraren, grymt bakfull, Àr pÄ vÀg mot Stockholm, det nya jobbet och förhoppningsvis det nya livet. Den andra Àr pÄ vÀg frÄn kÀrnkraftverket med hÀnder röda av sprejfÀrg efter en misslyckad aktion. Snart gÄr det upp för dem bÄda att landsvÀgen inte lÀngre Àr sÀker, och att de mÄste in i skogen. Men vad Àr det som rör sig mellan trÀdstammarna, och hur lÄngt Àr de beredda att gÄ för att överleva natten?

Hederspristagarens Camilla Lindes novell i MIX förlags och Adlibris Mondos Efter stormen-tÀvling Àr en laddad psykologisk thriller om vad som som hÀnder med mÀnniskors psyke i en krissituation, vilka vi tror oss vara - och vilka vi blir nÀr livet stÄr pÄ spel.

Efter Stormen Àr ett digitalt bokprojekt som lanserades vÄren 2014 i form av tre kortromaner, ett antal kortnoveller, en kortfilm och sajten www.efterstormen.se. De tre kortromanerna Àr skrivna av Solja Krapu, Caroline L Jensen och Johan Ring. Som steg tvÄ i projektet utlystes en novelltÀvling. Uppgiften var att skriva en berÀttelse pÄ Efter Stormens grundhistoria; vad som hÀnder efter att Oskarshamns kÀrnkraftverk drabbats av en hÀrdsmÀlta.

#mixnovell #efterstormen #dystopi

LĂ€stid 51 minuter.