(47)

De blindas rike

ljudbok och e-bok


EfterlÀngtad ny bok i serien om kommissarie Gamache

»Det Àr en njutning att lÀsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Miljön, mÀnniskorna, intrigen och vÀndningarna! Det blir inte sÄ mycket bÀttre Àn sÄ hÀr. Min absoluta favoritserie!« Betyg: 5 av 5 - Mest deckare

»Louise Penny har gjort det igen. SpÀnnande Ànda till slutet!« Bibbloagneta

En dag fÄr Armand Gamache ett egendomligt brev med en inbjudan till en övergiven bondgÄrd. VÀl pÄ plats upptÀcker han att en frÀmmande kvinna utsett honom till sin testamentsexekutor.

Gamache Ă€r fortfarande avstĂ€ngd frĂ„n sin tjĂ€nst och har dĂ€rför gott om tid, och han blir nyfiken. Tillsammans med de tvĂ„ andra exekutorerna – Myrna Landers, bokhandlaren i Three Pines, och en ung byggare – tar han sig an uppdraget. Men testamentet inkluderar punkter som Ă€r sĂ„ osannolika att de snart börjar misstĂ€nka att kvinnan som skrivit det inte varit vid sina sinnens fulla bruk.

NÀr en död kropp pÄtrÀffas stÀlls testamentet i ett nytt ljus, som med ens fÄr det bisarra dokumentet att framtrÀda i en betydligt mer olycksbÄdande dager. Det Àr inte heller det enda hotet Gamache stÀlls inför. HÀndelserna som ledde till hans avstÀngning sex mÄnader tidigare Àr nu pÄ vÀg att komma ikapp honom.

I översÀttning av Carla Wiberg.

LOUISE PENNY Àr en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sÄlt över elva miljoner exemplar pÄ trettio sprÄk. Hennes deckarserie, som fÄtt henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för BÀsta kriminalroman sju gÄnger och Anthony-priset sex gÄnger.


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

4.4

47 recensioner

Rose-Marie

2024-04-15

Intelligent story och med Thomas Bolmes fantastiska upplÀsning Ànnu bÀttre !

BrittMari

2024-04-09

TrÄkigt om det inte kommer fler böcker i denna serie

Maria

2024-04-07

BÀttre tidigare, nu Àr det för mycket korruption och annat som tar plats. Hoppas att det blir som de första böckerna igen.