(51)

Alberte och Jakob

ljudbok och e-bok


Alberte och Jakob, Alberte och friheten och Bara Alberte Àr Cora Sandels mest kÀnda och lÀsta verk. MÄleriskt och med en stillsam humor skildras Albertes uppvÀxt i en instÀngd och borgerlig miljö, uppbrottet och de fria men besvÀrliga Ären i konstnÀrskretsar i Paris och slutligen förverkligandet av författardrömmarna.

Alberteböckerna Àr en berÀttelse om frihetslÀngtan, om en kvinnas strÀvan att i det tidiga 1900-talet skapa sig ett eget utrymme. Framför allt Àr det en berÀttelse om livets villkor.

Trilogin om Alberte, har betecknats som ett av vÀrldslitteraturens starkaste och mest levande kvinnoportrÀtt. Böckerna hör genom sin djupa allmÀnmÀnsklighet till de verkligt stora och tidlösa klassikerna. De har en osedvanlig förmÄga att skapa inlevelse: otaliga lÀsare, bÄde mÀn och kvinnor, har identifierat sig med Alberte genom decennierna.


UpplÀsare: Tintin Anderzon
LĂ€ngd:

3.9

51 recensioner

Anonym

2023-08-24

bra

Malin

2022-08-27

Trilogin om Alberte Ă€r bokcirkelns sommarlĂ€sning och med tanke pĂ„ att det Ă€r en klassiker trodde jag den skulle vara
 mer. Ibland blinkar det till och jag kĂ€nner nĂ„got. Men oftast Ă€r kĂ€nslan mer i stil med Brasse BrĂ€nnströms sketch om den fĂ€rgblinde pojken som spelar fĂ€rgkodat piano: grĂ„, grĂ„, grĂ„, grÄÄÄ  

Rikard

2022-07-16

Om en ung överklassflickas frustration att vÀxa upp i en borgerlig miljö i Norge för 100 Är sen.