(0)

Affeland

e-bok


NÀr vi var i Afghanistan sa man hela tiden att vi var dÀr för att göra skillnad. Jag vet inte om vi gjorde det. NÀr jag tÀnker pÄ det nu tror jag att det snarare var Affeland som gjorde skillnad med oss, utan att vi mÀrkte det medan det hÀnde.

Vad driver en vanlig svensk kille att Äka ivÀg som soldat till en krigshÀrd? Och vad hÀnder egentligen med ett psyke i skarpt lÀge - nÀr beslutet om att döda andra mÀnniskor mÄste fattas helt utan eftertanke? Den nyutbildade svenska soldaten Marcus förvÀntar sig det stora Àventyret nÀr han fÄr chansen att Äka till Afghanistan för att ansluta sig till den svenska styrkan pÄ plats. Under den rutinerade mentorn Djungel-Jims beskydd fÄr han skÄda kriget pÄ nÀra hÄll. Men kriget Àr svÄrbegripligt och vÄldet oförutsÀgbart och ingenting blir som han förestÀllt sig.

Wilhelm Agrell Àr författare, freds- och konfliktforskare samt professor i underrÀttelseanalys med stor kÀnnedom om kriget i Afghanistan. Affeland bygger bland annat pÄ författarens egna intervjuer med soldater som varit pÄ plats i Afghanistan.

Han har skrivit en rad faktaböcker, vuxenromaner och ungdomsböcker och blivit belönad med Nils Holgerssonplaketten.

I e-boken medföljer bonusmaterial i form av autentiska foton frÄn det svenska lÀgret.