(177)

Världen som väntar

ljudbok och e-bok


Sverige håller på att förändras. Det snöar mindre, regnar mer och har blivit varmare. Ändå tänker många svenskar att klimatförändringar är något som drabbar andra människor i andra delar av världen. Så är det inte.

Redan idag har den globala uppvärmningen hotat vår tillgång på mat, gett oss nya sjukdomar och parasiter samt påverkat vår roll i världspolitiken. Och det är förmodligen bara början.

I "Världen som väntar" tecknar klimatjournalisten Peter Alestig på ett nyskapande sätt en bild av hur våra liv kommer att påverkas på sätt vi inte kunnat föreställa oss. Hur slår extremvädret mot vår hälsa och ekonomi? Hur ska vi klara energiförsörjningen när fossila bränslen fasas ut? Och hur försvarar vi demokratin när klimatfrågan ställer människor mot varandra?

*

Peter Alestig (f. 1982) är klimatredaktör på Dagens Nyheter. Han har länge bevakat frågor om klimat och hållbarhet, samt arbetat som Afrikakorrespondent. Tidigare har han gett ut boken "Fem år av fångenskap".


Uppläsare: Peter Alestig
Längd:

4.4

177 recensioner

Miranda

2024-04-13

Lärorik bok som väcker tankar om hur vi behöver agera på klimatkrisen. Intressanta intervjuer med forskare och att höra om hur klimatet redan idag har lett till kriser som översvämningar och torka

Anonym

2023-12-23

Bra och nyanserad bok om hur Sverige kommer gynnas och missgynnas av klimatförändringarna. Dilemman som Sverige kommer stå inför och om hur svårt det är att säga exakt hur det kommer bli. Kan starkt rekommendera till alla svenskar, fler behöver läsa/höra den här boken och så vi alla kan vara en del av att förbereda Sverige inför framtiden!

Solveig

2023-10-25

Mycket bra och viktig bok som jag önskar att alla skulle läsa! De fiktiva scenerna gör det på ett enkelt sätt lätt att förstå hur framtiden kan te sig.