(16)

Vakuum

ljudbok och e-bok


"För mitt erfarna polisöga sÄg han utomordentligt död ut, inte minst som han verkade vara skjuten i bröstet med hagelgevÀr, pÄ mycket nÀra hÄll. Han var klÀdd i en lÀtt sommarkavaj och blÄjeans. Det var pÄ det hela taget ganska obehagligt. Skjortan hade varit vit, kavajen ljus. Skadan var stor, djup och mycket blodig."

Kriminalinspektörerna Kenneth Klintman och Lisa Norén Àr tillbaka efter att en ökÀnd gÀngledare frÄn Uppsala har skjutits till döds. Alldeles nyss frigiven och nu bragd om livet. Skjutningen blir startskottet pÄ ett fullskaligt gÀngkrig. Parallellt med det intensiva skildrandet av gÀngkriminalitetens utbredning och dess följder fÄr vi ta del av Kenneths personliga kamp för ett hÀlsosammare leverne ...

Vakuum Àr den femte fristÄende delen i deckarserien om kriminalinspektörerna Kenneth Klintman och Lisa Norén vid Uppsalapolisens krimjour.

Ulf Broberg, född 1954, Àr en svensk författare och frilansjournalist. Under 90-talet arbetade han som radiojournalist, vilket innebar kontakt med i stort sett alla samhÀllsfunktioner och samhÀllsnyttiga verksamheter. Till följd har han nu stor kunskap om svensk rÀddningstjÀnst, akutsjukvÄrd, rÀttsvÀsende samt polisverksamhet och har tillsammans med den pensionerade kriminalpolisen skrivit ett antal verklighetstrogna polisromaner som utspelar sig i Uppsala.


UpplÀsare: Peter Melin
LĂ€ngd: