(55)

Sprickan i fasaden

ljudbok och e-bok


I Katmandu sommaren 2002 pågår en blodig konflikt mellan landets regim och rebeller. Den tidigare kampsportsmästaren Emelie Ekberg bor i staden sedan många år tillbaka. Hon arbetar för en anonym hjälporganisation med kontroversiella metoder.

När ett uppdrag att stoppa en illegal vapenleverans går snett blir Emelie oskyldigt misstänkt för mord. Spåren pekar mot hennes hemland Sverige. Fast besluten att hitta den riktiga mördaren flyr hon tillbaka dit.

I Stockholm träffar hon journalisten Markus, som undersöker ett av landets största Investmentföretag. Vad har företaget för kopplingar till vapensmugglingen? Finns den riktiga mördaren i Stockholm? Sökandet leder dem in i en härva av hänsynslösa krafter som är beredda att gå långt för att skydda sina hemligheter.

"Sprickan i fasaden" är en spänningsroman som utspelar sig i Nepal och Sverige och rör sig mellan Katmandus bergssluttningar och styrelserummen i Stockholm. Det är den första fristående boken i Nepalsviten, en serie om Emelie Ekberg.

Hanna Wesslén, född 1982, är en svensk författare och civilekonom med en magisterexamen i företagsekonomi. "Sprickan i fasaden" är hennes debutroman.


Uppläsare: Lena Lofvenborg
Längd:

3.5

55 recensioner

Ann-Kristin

2023-02-08

Hög spänning. Bra uppläsare