(1)

Rättegången

ljudbok och e-bok


Birgitta tystnade och samlade andan. Hon, informationssekreteraren som fortfarande var förhållandevis ny på Verket, var på väg att delge känslig och hemligstämplad information inför en åklagare och full rättssal. Inte för att hon ville, utan för att hon var tvungen för att rättvisa skulle kunna nås. Trots att hon inte kunde se honom i rättssalen visste hon att han var där. Hans närvaro utgjorde ett hotfullt kraftfält i rummet ...

Hon hade fallit hårt för Hans Karlsson, eller HK som de flesta kallade honom. Deras relation hade varit komplicerad. För att han var komplicerad. En gång i tiden hade han kallat henne för sin tvillingsjäl och hon trodde på honom, trots att han var gift med en annan. Det skulle senare visa sig att hon i själva verket inte inte alls visste vem Hans Karlsson var.

Rättegången är en långsamt stegrande spänningsroman såväl som en kärlekshistoria mellan två kollegor på ett svenskt ämbetsverk.

Kristina Hjertén von Gedda är en svensk författare. Hon debuterade 1978 med romanen Rättegången och har bland annat varit verksam som dramatiker. Hon har även en FD i religionshistoria.


Uppläsare: Cecilia Ström
Längd: