(163)

Rättarens tid

ljudbok


I Rättarens Tid blir sambanden tydliga för den svenska polisen. En hyrd mördare möter sin like och det startar en lavinartad händelseutveckling när ett kapat plan landar på Arlanda med en minst sagt udda kapare ombord. Stockholms tunnelbana och ett stort köpcentrum i Uppsala attackeras i en operation där starka kriminella krafter försätter svensk polis och regering i en utpressningssituation och i Göteborg utbryter rena gatustriderna under ett värdetransportrån.

En död mördare och en skottskadad polis ger spår som leder polisen till Serbien-Montenegro och en farlig kombination av högt uppsatta tjänstemän i inrikesministeriets polisorganisation i Belgrad och ett holdingbolag utan kända ägare som verkar finnas över hela världen.

Den svenska polisens nyutnämnda sambandskvinna på ambassaden i Belgrad, Paula Sjöö, får förstärkning i form av Ulf Bergman från Säpo och en ny bekantskap, kriminalinspektör Hasse Kvarnervik från rikskrim, allmänt kallad Kvarnis. Tillsammans lyckas de röra om rejält i det kriminella nätverket.

Författarparet Broberg-Lundström fortsätter att hålla spänningen på topp när samhället drabbas av gränslös brottslighet. Intrigen är tät. Dramatiska händelser avlöses av nervkittlande jakter. Vid möten mellan poliser och kriminella tar berättelsen ofta en oväntad vändning.

Rättarens tid är den tredje delen i Uppsala-serien där Iskallt våld och Ondskans väg inleder berättelsen.


Uppläsare: Mats Eklund
Längd: