(2817)

Medlaren

ljudbok och e-bok


En av vÄra allra största deckarförfattare gör det igen. Med den alldeles nya deckarkaraktÀren Angela Lans vrider Jenny Rogneby Äterigen pÄ lÀsarens vinklar och perspektiv.

En kvinna blir brutalt vĂ„ldtagen efter en utekvĂ€ll med en vĂ€ninna. VĂ„ldtĂ€ktsmannen döms och avtjĂ€nar sitt straff i ”sexbunkern” pĂ„ NorrtĂ€ljeanstalten. NĂ€r frigivning nĂ€rmar sig kopplas medlaren Angela Lans in. Hon har blivit utsedd att driva ett pilotprojekt dĂ€r medling vid brott för första gĂ„ngen ska hĂ„llas mellan vuxna. GĂ€rningsmannen och offret erbjuds en möjlighet att trĂ€ffas igen och tala om hĂ€ndelsen.

Mötet bli laddat, och snart inser Angela att det Àr nÄgot som inte stÀmmer. Vad var det egentligen som hÀnde den dÀr natten? Mot medlingens principer börjar hon sjÀlv grÀva i fallet och gör flera ovÀntade upptÀckter som sÀtter vÄldtÀkten i ett helt nytt ljus. Motvilligt tvingas hon stÀlla sig frÄgan: Vem Àr egentligen offer och vem Àr förövare?

MEDLAREN Àr inspirerad av ett verkligt fall, och den första delen i en ny kriminalserie som börjar dÀr andra deckare slutar. Jenny Rogneby har i denna samtidsaktuella skildring hittat en alldeles egen vinkel som stÀller lÀsaren inför moraliska frÄgor om fördomar, sanning och lögn.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.1

2817 recensioner

Karin

2024-03-25

otroligt intressant och bra bok.

Annika

2024-03-18

JĂ€tte bra

Radica

2024-02-16

.