(40)

Kleopatras kam

ljudbok och e-bok


Tre vÀnner, ett café och nÄgra mord 


Kleopatras kam Ă€r företaget som ”löser mĂ€nniskors problem”. Det grundas av Anna, Mari och Fredrik, vĂ€nner sedan lĂ€nge och alla i behov av förĂ€ndring.

Mari har levt flera Är pÄ Irland och upplevt en tragisk kÀrlekshistoria som förföljer henne. Hon har lÀmnat sin fasta anstÀllning och Àr beredd att göra allt för att bli lycklig igen.

Anna har tröttnat pÄ sitt kringflackande liv och sina otaliga Àlskare. Hennes café Àr en trivsam mötesplats, men omsorgen om en sjuk pappa gör att hon behöver pengar.

Fredrik kÀmpar med sin ensamhet och sina demoner frÄn barndomen. Han vÀrjer sig genom att fly in i en vÀrld av musik och dans pÄ eleganta nattklubbar.

Kleopatras kam blir snabbt en succĂ©. MĂ€nniskor söker och fĂ„r hjĂ€lp, med allt frĂ„n skattedeklarationer till middagsbuffĂ©er och barnuppfostran. Men en dag dyker en Ă€ldre kvinna upp pĂ„ kontoret med en underlig förfrĂ„gan. ”Jag har ett uppdrag Ă„t er”, sĂ€ger hon. ”Jag vill att ni ska mörda min man.” Efter att ha levt i förtryck ett helt liv vill hon leva lycklig de fĂ„ Ă„r hon har kvar, och hon Ă€r beredd att betala ordentligt om de hjĂ€lper henne 


Trots sin originella affÀrsidé hade Mari, Anna och Fredrik aldrig vÀntat sig ett sÄdant uppdrag. Nu stÀlls allting pÄ sin spets och snart upptÀcker de att de egentligen inte vet nÄgonting om varandra eller hur lÄngt de Àr beredda att gÄ ...

Kleopatras kam Ă€r en oerhört spĂ€nnande roman om hĂ€mnd och försoning, lycka och sorg, kĂ€rlek och hat, rĂ€tt och fel. Svarta upplevelser och desperation blandas med nybakade bullar och skratt. Samtidigt Ă€r det ett omskakande relationsdrama med Ă€lskande mĂ€nniskor som hittar olyckan – och lyckan – dĂ€r de minst anar det.



3.4

40 recensioner

Birgitta

2023-03-06

En Komplicerad intressant historia om mycket nÀra vÀnner men med egna hemligheter. Dessa vÀnner driver ett mysigt café men de blir ansvariga för att avsluta liv mot betalning i en frÄn början en idé att lösa mÀnniskors problem. Det blir komplicerat med skuldkÀnslor Ängest och behov av stora penningbelopp. OÀndliga samtal om var de verkligen skyldiga, dessa tankar oÀndliga samtal drar ner spÀnningen. Mycket segt pÄ slutet verkar som om författaren inte kan avsluta boken. Personteckningarna Àr bra.

Annelie

2023-03-01

SpÀnnande och ovanlig. Lite vÀl dryg pÄ slutet. MÀnniskor med trassliga bakgrunder, som nÀstan blev lite för mycket. Bra skrivet annars.

Mariann

2021-08-22

Kleopatras kam var en av de bÀsta böcker jag lyssnat pÄ av Maria Ernestam. SpÀnnande handling, svÄra och destruktiva familjehÀndelser som prÀglat personerna pÄ olika sÀtt genom livet. En mycket, bÄde sorglig och livsavgörande historia med mÄnga bottnar. Hon har en förmÄga att vÀva ihop berÀttelsen sÄ man önskar en fortsÀttning för alla inblandade!