(2350)

Havsörnens skrik

ljudbok och e-bok


Bortom medias spotlight försiggår en rovdrift i Norrland, dagens vilda västern där rika storföretag inte skyr några medel för att komma åt naturtillgångar och landytor. I skuggmarkerna agerar kriminella gäng, lockade av det enorma inflödet av nya pengar.

Mikael Blomkvist sätter sig på tåget till Älvsbyn för att gå på sin dotters bröllop men dras in i händelser som får honom att hitta tillbaka till sina rötter som grävande journalist. Lisbeth Salander befinner sig också norrut för att knyta ihop ett avklippt familjeband, och än en gång korsas deras vägar. Tillsammans hamnar de i stormens öga i den lilla orten Gasskas.



3.7

2350 recensioner

Jan

2024-02-09

En uppföljare som hittar tillbaka till originalet i sin beskrivning av samtiden. Emellanåt svårt att hänga med i alla tids- och tankehopp, men Reine gör ett bra jobb med att försöka modulera tid och person så det går att hantera. Fina miljöskildringar och en fin introduktion av Svala, antar hon kommer att finnas med genom hela serien.

Eva

2024-02-07

Rörig, intrigen håller inte ihop, tunna och otydliga personbeskrivningar. Med jämna mellanrum, med tunnare bokstäver, skrivs tankar från nån, svårt att veta vem. Språket är bra, men för mig föll storyn isär i så många delar att den blev splittrad och rörig.

mats

2024-02-05

Gastkramande, med trasiga,vidriga personer, där trasighetenas vägar efter många år sammanstrålar, och andra , också störda nördar till slut jagar de som mördar och som alltid har dom mest spännande sätt att lösa upp gåtorna!