(13)

Att amma

e-bok


Hur kan jag förbereda mig inför amningen? Hur kan jag undvika mjölkstockning och sĂ„riga bröstvĂ„rtor? Kan jag amma delvis? GĂ„r det att amma ett barn med Downs syndrom? Är det okej att amma en treĂ„ring? I Att amma fĂ„r den nyblivna mamman svar pĂ„ alla frĂ„gor om bröstmjölk och amningsteknik. Men hĂ€r finns Ă€ven mycket för den som redan ammat ett tag och vill veta mer. Att amma innehĂ„ller mĂ€ngder av tips och goda rĂ„d, men Ă€ven information om hur det kan gĂ„ till att amma för tidigt födda barn och barn med handikapp. Boken Ă€r indelad i tvĂ„ delar, dĂ€r den första berör vanliga amningsfrĂ„gor och tar upp allt frĂ„n nattamning och olika hjĂ€lpmedel, till hur man börjar med smakportioner. Del tvĂ„ handlar om amning i sĂ€rskilda situationer och hĂ€r finner man till exempel texter om att amma tvillingar, tips om hur man ammar med piercade bröstvĂ„rtor och information om hur man kan amma sitt adoptivabarn. Att amma Ă€r en modern handbok för dagens förĂ€ldrar, som frigjort sig frĂ„n gamla tiders fyratimmarsscheman och vill leva nĂ€ra sina barn, lyhörda för deras behov och önskemĂ„l.

Boken Àr illustrerad av konstnÀren Anna Höglund och innehÄller Àven citat frÄn gamla och nya texter om amning, bland annat av William Shakespeare och Stina Ekblad. HÀr finns ocksÄ en mÀngd intervjuer med förÀldrar som berÀttar om amningens problem och glÀdjeÀmnen.



3.7

13 recensioner

Lindis

2023-02-04

Wow vilken bok! Den tĂ€cker verkligen alla punkter som har med amning att göra och nu kĂ€nner jag mig som ett amningsproffs, i teorin!😂 tycker alla som vĂ€ntar barn och vill/inte vill amma ska lĂ€sa denna!